Nabij het dorpje Fuente Victoria in de Oostelijke Alpujarras, op meer dan 900 meter hoogte, ligt Bodega Fuente Victoria. Deze bodega werd geboren in 2004, dankzij een kleine groep investeerders met eigen wijngaarden, overtuigd door de wijnbouw traditie van het gebied. Uitstekende druiven en de laatste generatie machines, met een capaciteit om tot 200.000 liter per jaar te produceren, hebben geleid tot de ontwikkeling en marketing van deze lekkere wijnen uit de Alpujarra Almeriense.

Vandaag de dag met meer dan 40 jaar ervaring in het bedrijfsleven, is de familie Suarez eigenaar van Bodega Fuente Victoria. Het doel van vader, moeder en zoon Suarez is om kwaliteitswijnen te maken met oog voor de natuurlijke omgeving. De wijnen worden op biologische wijze geproduceerd, en zijn een benchmark van kwaliteitswijnen uit de Alpujarras geworden, pronkend met het kwaliteitskeurmerk Vinos de la Tierra Laujar-Alpujarra. Het product wordt inmiddels naar 8 landen geëxporteerd.

Op dit moment heeft de wijnmakerij een gecontroleerde druif productie van meer dan 30 hectare wijngaarden, begeleid door de wijnmaker Mariola, en waarvan de lokale herkomst is gecertificeerd door de kwaliteitszegel Agrocolor. Tussen 950-1200 meter boven de zeespiegel, zijn de wijngaarden gelegen tussen de Sierra Nevada en de Sierra de Gador. De winters zijn koud en tochtig. Dit voorkomt grotendeels de verspreiding en behandeling van ziekten bij de druiven. In contrast, tijdens het voorjaar en de zomer, dankzij de hoge bergen en de nabijheid van de Middellandse zee, zijn de dagen gezegend met veel zon en de avonden met milde temperaturen en overvloedige vochtigheid. Door de hoge ligging van de wijngaarden komen ziekten sporadisch voor. De mineralige bodem bestaat hoofdzakelijk uit klei, kalk en leisteen. De combinatie van deze factoren zorgt voor een optimale rijping van de druiven, en geeft een bijzondere karakter aan de wijnen van Fuente Victoria.

Ontdek, ervaar en geniet Bekijk hieronder de selecties