Niet voor niets is Spaanse wijn niet meer weg te denken uit de veelzijdige wijnwereld: Spanje is het grootste wijnland ter wereld met ruim 1,1 miljoen hectare aan wijngaarden. De beste Spaanse wijnen worden gemaakt van druiven die op hooggelegen wijngaarden liggen en komen voornamelijk uit de gebieden Granada, Galicië en Catalonië. Een van de betere Spaanse wijnen zijn de Valdeorras, de Rioja, de Toro, de Navarra, de Tempranillo en de Granada wijn met een spontane mix van traditionele Franse en Spaanse druifsoorten.

Uitgebreid assortiment wijnen

Hoewel we gestart zijn met het leveren van pareltjes uit Spanje hebben we ons assortiment gericht uitgebreid met een compleet assortiment Rioja (klik voor een impressie) en een assortiment kwaliteitswijnen uit Jordanië van Jordan Rivers (klik voor een impressie).

Bekende wijnstreken

Spanje kent 5 grote wijnstreken, namelijk Rioja, Rueda, Ribera del Duero, Catalonia en Castilië-La Mancha. Rioja is de grootste en belangrijkste wijn producerende streek van Spanje, heeft een rijke historie en staat voor pure kwaliteit. Rueda produceert vooral stille en witte wijnen en in het hart van Noord-Spanje vindt u de wijstreek Ribera del Duero.

Vooral de druiven van eigen bodem maken de Spaanse wijnen zo bijzonder. Spanje kent een combinatie van binnenlandse en buitenlandse druivenrassen en vooral Tempranillo, Verdejo, Cabernet Sauvignon en Chardonnay zijn de bekendste druivenrassen die worden gebruikt voor het maken van Spaanse wijn.

Spaanse wijnen kopen bij Van Asch Wijn

Online uw favoriete Spaanse wijnen kopen wordt vanaf nu een stuk gemakkelijker! Bij Van Asch Wijn kunt u namelijk uw favoriete Spaanse wijn online bestellen. Of u nu gaat voor een Spaanse rode of witte wijn of toch kiest voor de dessertwijn: Van Asch Wijn biedt kwaliteitswijnen rechtstreeks vanaf de bron naar uw voordeur. Wij leveren unieke wijnen van uitstekende kwaliteit tegen een waardige prijs en werken hierbij samen met bodega's en hun agenten. Zo hoeft u niet meer zelf naar Spanje toe om uw favoriete Spaanse wijn aan te schaffen!

Wij importeren onze wijnen rechtstreeks uit de volgende bodega's: Dominio Buenavista | Fuente VictoriaGarcia de VerdeviqueHoracio Calvente Lagar La PrimillaPagos de IndaliaSenorio de Nevada

Ontdek, ervaar en geniet Bekijk hieronder de selecties