Champagne is van zichzelf al een luxe product dat een simpel diner of gezellig samenzijn naar een hoger level tilt. Er zijn echter veel verschillende soorten te koop, van simpele, goedkope bubbels tot zeer exclusieve champagne. Wanneer u uzelf of uw gasten wilt verwennen met de zachte, smaakvolle sprankeling die een goede champagne teweeg kan brengen, dan is een luxe champagne van Godmé een uitstekende keuze.

Klik om de video af te spelen

Godmé champagne uit Verzenay

In het noorden van Frankrijk, in de Champage-Ardennen, ligt de gemeente Verzenay. Met slechts iets meer dan 1000 inwoners heeft deze kleine gemeente zich erg goed op de kaart gezet. Het is namelijk een van de Grand Cru gemeentes van Frankrijk en het ligt in arrondissement Reims, waar de meeste grootschalige champagnehuizen te vinden zijn. Met name champagnestad Épernay is beroemd omdat de bekendere champagnes er vandaan komen. Echter, in Verzenay vindt u een authentiek en kleinschalig champagnehuis dat zich niet met de massa bezighoudt, maar juist ambachtelijk champagne maakt voor èchte liefhebbers. Godmé champagne.

Grand Cru champagne

Godmé champagne is afkomstig uit het hart van de Montagne de Reims. Deze Grand Cru gemeente kenmerkt zich door uitgestrekte wijngaarden met voornamelijk Pinot Noir druiven. Uit naburige Grand Cru streken en Premier Cru streken worden de overige druiven gehaald die de basis vormen van de verschillende Godmé champagnes. Volgens de officiële regels worden de druiven met de hand geplukt om een optimale kwaliteit te waarborgen. Wijnboeren reserveren een druivenpers en laten hun druiven zo snel mogelijk na het oogsten persen om alle smaak en versheid te behouden. Nadat de champagne is gegist en de kurk erop zit, is deze klaar voor de verkoop. Van het verbouwen van de druiven tot aan het verkopen van de champagne: alles gebeurt in eigen beheer. Hierdoor krijgt Godmé champagne de stempel Récoltant-Manipulant. Een puur en ambachtelijk product dat met liefde en passie wordt gemaakt èn verkocht door de wijnboer zelf.

Ontdek, ervaar en geniet Bekijk hieronder de selecties