Bodega Garcia de Verdevique van Antonio Garcia Santiago is een klein familiebedrijf die al meer dan 100 jaar wijn op een ambachtelijke wijze produceerd. Het maken van wijn is dus over de generaties van vader op zoon overgedragen. De jaarproductie bedraagt slechts circa 20.000 flessen, maar de kwaliteit neemt jaar na jaar toe en inmiddels exporteert de bodega ook buiten de spaanse grens.

De bodega ligt in een van de koelste gebieden van de Contraviesa, en behoort tot de hoogste van Europa op circa 1300 meter hoogte. Deze wijngaarden zijn zo steil dat muilezels ingezet worden voor het cultiveren en oogsten. De verschillende oriëntaties van de wijngaarden maakt voor een rijke diversiteit aan microklimaten, en samen met de typische leisteen bodem resulteerd dit in het creëren van zeer speciale wijnen gekenmerkt door complexiteit en elegantie.

Op de boerderij zijn een aantal eeuwenoude wijnranken in het begin van 1900 geplant, gevolgd door een uitbreiding in de jaren 1940. Tijdens een restauratie van de wijngaard in 1990, ging Antonio over tot het planten van een twee practisch uitgestorven inheemse wijnstokken van het ras "tempranillo" en "vigiriego".

Van fundamenteel belang voor Antonio Garcia is een ecologische en natuurlijke wijnbouw waarin geen insecticiden en herbiciden worden gebruikt. Sinds kort is Bodega Garcia de Verdevique hiervoor biologisch gecertificeerd. 

Klik om de video af te spelen

Ontdek, ervaar en geniet Bekijk hieronder de selecties