De bodega Pagos de Indalia ligt in het oosten van de Alpujarras tussen de Sierra Nevada en de Sierra Gador. Deze bodega is werdt pas in 2009 gesticht, met als doel van de eigenaar Diego Ortega, om luisterrijke delicate wijnen te maken met een uitzonderlijke identiteit.

Het unieke microklimaat wordt gekenmerkt door grote contrasten tussen de warme dagen en de koele nachten. Verspreid over kloven en steile hellingen tussen 800 en 1400 meter hoogte, behoren deze wijngaarden tot de allerhoogste van Europa. Het terrien van bodega Pagos de Indalia is dusdanig dat er muilezels ingezet worden bij het oogsten, wat grotendeels ’s nachts gebeurt.

Respect voor de natuur is de kernwaarde van de biodynamische filosofie van Diego Ortega en zijn bodega Pagos de Indalia. Voor het grootste deel van de wijngaarden is de biologisch certificaat van het Andalusische Comité van Biologische Landbouw toegekend. De biologische wijnen van deze bodega worden bereikt door een natuurlijke persing door de zwaartekracht. Fermentatie vindt plaats met alleen de eigen natuurlijke gisten, en de wijn wordt geklaard met natuurlijke eiwitten. Dit natuurlijke proces levert superfijne wijnen op, zacht en delicaat. Wat na dit natuurlijke persproces overblijft wordt alsnog mechanisch geperst voor andere wijnen van Pagos de Indalia.

Ontdek, ervaar en geniet Bekijk hieronder de selecties