Bodega Sen?orio de Nevada strekt zich uit over 21 hectare, tot de ingang van de Alpujarra, met een hoogte van ongeveer 750 meter boven de zeespiegel. Hier de kalkhoudende terroir van dit bergzaam gebied, is zeer rijk aan mineralen en geniet van een bijzondere microklimaat. De unieke combinatie van klimaat, de invloed van de Sierra Nevada, de zee en zelfs drie rivieren in het gebied, zorgt voor temperatuurschommelingen variërend van 35 overdag tot 12 graden in de nacht tijdens de maanden van rijping van de druiven. Dat is de reden waarom de vintage pas in oktober valt, na een lange rijping period, in de stralende zon, ongestoord door regen.

Deze bodega ligt op circa 750 meter hoogte, vlakbij de uiterste westkant van de Sierra Nevada en niet ver van de stad Granada. De wijngaarden kijken uit op de imposante Caballo (3000 meter hoog). Op de plek waar ooit een oude cortijo stond, staat nu een prachtig complex temidden van de wijngaarden. Het bestaat uit een bodega en een schitterend hotel/restaurant. Señorio de Nevada is in 1996 gestart en produceert tegenwoordig circa 70.000 flessen per jaar.

De enthousiaste 'enólogo' van Bodega Señorio de Nevada, Chema Concustell maakt uitstekende rode wijnen (brons, zilver en goud genoemd), maar ook verrukkelijke witte wijnen en rosé's. Van de Petit Verdotdruiven maakt Chema een smakelijke, kruidige biologische wijn.

Klik om de video af te spelen

Ontdek, ervaar en geniet Bekijk hieronder de selecties