Een niet doorsnee wijn, maar wel heel erg smakelijk. De zuidoost hoek van Spanje rondom de Sierra Nevada, reikend tot aan Cordoba, bevat vele bodega's waar de levenskunst en wijn maken samengaan. Door de kleinschaligheid en de ambachtelijke manier van wijn maken is de stap naar biologische wijn klein. In deze streek gaat het om een passende wijn te vinden bij uw stemming of smaak, want dankzij het micro-klimaat vindt er een spontane mix plaats tussen de traditionele Franse druiven zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Viognier, Syrah en Petit Verdot, en de Spaanse druifsoorten Jaen, Bobal, Macabeo, Vijiriejo, Pedro Ximinez, zelfs Vermentino, en de koningsdruif van Spanje, Tempranillo.

Wijnen uit Granada online kopen

Unieke wijnen kopen uit Granada wordt vanaf nu een stuk eenvoudiger. U hoeft niet meer naar Spanje toe om deze delicatesse aan te schaffen, want u kunt Granada wijnen online bestellen via Van Asch Wijn. Door nauw samen te werken met de bodega's en hun agenten kunnen wij deze kwaliteitswijnen rechtsteeks vanaf de bron naar uw voordeur brengen. Granada wijnen in Nederland kopen is dus geen enkel probleem: Van Asch Wijn levert u unieke wijnen met een excellente kwaliteit tegen een waardige prijs.

Een van de belangrijkste redenen voor de opkomende interesse voor Andalusische wijn is dat er steeds meer productie plaats vindt in het Alpujarra-gebergte in het zuiden van Granada. Dit is een verbluffend mooie regio van Spanje dat, hoewel erg warm in de zomer, geniet van betrouwbaar en overvloedig water stromend uit de Sierra Nevada - de Alpujarras vormen de zuidelijke rand van de Sierra Nevada. Sommige wijngaarden zijn te vinden op meer dan 1000 meter. Het gebied is zeer vruchtbaar en produceert veel citrus. Men zou veronderstellen dat de grond te vruchtbaar zou zijn voor wijndruiven, maar de steilere hellingen hebben dunnere, minder rijke bodems, en die lijken perfect bij te dragen aan de groei van een karaktervolle druif. Dit geweldige landschap doet denken aan hoe velen van ons voorstellen dat de echte Spanje is. Het ruige terrein is de thuisbasis geworden van een verrassend aantal bodega's in de afgelopen jaren. Ze zijn allemaal klein en vooral familie operaties, voortbouwend op de lokale tradities van het maken van wijn voor eigen productie. Het verschil met het verleden is hoe ambitieus velen van hen blijken te zijn, niet met de ambitie om een groot merk neer te zetten of massaal te produceren, maar om ambachtelijke hoge kwaliteit wijn te creëren die vol van karakter is, zodat we kunnen spreken over hun unieke regio.

Biologische wijn uit Spanje

Een aantal Bodega’s leggen zich toe op biologische wijnbouw. Pagos de Indalia, Garcia de Verdevique, Fuente Victoria en ook veel andere wijnmakers hebben één of meer biologische wijnen in het programma.

Één van de gebruikte technieken is de “free flow juice” waarbij men gebruik maakt van de zwaartekracht. De wijndruiven vallen van een hoogte en barsten open, met als gevolg dat de eerste superzachte sappen uit de fermentatie komen. Een andere voorbeeld is de techniek gebruikt door Lajar de Primilla bij Cordoba, waar de wijn fermenteert in grote Lajars. Dit zijn ingegraven kruiken van 10.000 liters waar een vuistdik gist “flor” op ligt. Daarna wordt de wijn op 3 etages Solara systeem gelegd. Het resultaat is een smaakvolle, ietwat sherry-achtige wijn. Een waar genot!!

Door de kleinschalig, vaak ambachtelijk en waar mogelijk biologisch aanpak, zijn de prijzen van deze wijnen vaak hoger dan de gemiddelde slijterij of supermarktwijn. Maar door de extra zorg die besteed is aan de samenstelling van de wijnen verkrijgt men een waardevoller product. Kiezen voor een Granada wijn is als een schot op een roos . . . altijd raak!

Ontdek, ervaar en geniet Bekijk hieronder de selecties