In het noorden van Frankrijk, in de Champage-Ardennen, ligt de gemeente Verzenay. Met slechts iets meer dan 1000 inwoners heeft deze kleine gemeente zich erg goed op de kaart gezet. Het is namelijk een van de Grand Cru gemeentes van Frankrijk en het ligt in arrondissement Reims, waar de meeste grootschalige champagnehuizen te vinden zijn. Met name champagnestad Épernay is beroemd omdat de bekendere champagnes er vandaan komen. Echter, in Verzenay vindt u een authentiek en kleinschalig champagnehuis dat zich niet met de massa bezighoudt, maar juist ambachtelijk champagne maakt voor échte liefhebbers. Godmé champagne.

Klik om de video af te spelen

Grand Cru champagne

Godmé champagne is afkomstig uit het hart van de Montagne de Reims. Deze Grand Cru gemeente kenmerkt zich door uitgestrekte wijngaarden met voornamelijk Pinot Noir druiven. Uit naburige Grand Cru streken en Premier Cru streken worden de overige druiven gehaald die de basis vormen van de verschillende Godmé champagnes. Volgens de officiële regels worden de druiven met de hand geplukt om een optimale kwaliteit te waarborgen. Wijnboeren reserveren een druivenpers en laten hun druiven zo snel mogelijk na het oogsten persen om alle smaak en versheid te behouden. Nadat de champagne is gegist en de kurk erop zit, is deze klaar voor de verkoop. Van het verbouwen van de druiven tot aan  het verkopen van de champagne: alles gebeurt in eigen beheer. Hierdoor krijgt Godmé champagne de stempel Récoltant-Manipulant. Een puur en ambachtelijk product dat met liefde en passie wordt gemaakt én verkocht door de wijnboer zelf.

Familie Godmé

De familie Godmé zet zich al vier generaties lang in om liefhebbers te kunnen voorzien van tongstrelende, smaakvolle en exclusieve champagnes. Sabine, de Godmé dochter, is getrouwd met Guillaume en samen staan ze aan het roer van het familiebedrijf Champagne Godmé Sabine. Het maken van champagne is een kunst op zich en Sabine is geboren met het gevoel dat benodigd is om een verfijnde, topkwaliteit champagne in de markt te zetten die door de kenner gewaardeerd wordt. Sabine & Guillaume zien er samen op toe dat hun product de veeleisende culturele werkwijzen respecteert en voldoet aan de strenge regels van de méthode champenoise.

Zij verkopen hun druiven niet aan de grote huizen, maar kiezen ervoor om hun eindproduct, een reeks heerlijke champagnes, rechtstreeks te verkopen aan levensgenieters die de frisse tinteling van een goede champagne weten te waarderen.

Kortom: Godmé champagne is een ambachtelijk natuurproduct met historie, klasse én smaak.

Ontdek, ervaar en geniet Bekijk hieronder de selecties